Mâncare de fasole verde se prepară ușor, rapid și nu este costisitoare. Pentru 2-3 porții aveți nevoie de:
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa și se călește, fără a se rumeni, în ulei încins. Deasupra se pune fasolea verde, o cană mică cu apă, apoi totul se lasă la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 15-20 de minute.
Între timp, se încinge o lingură cu ulei într-o tigaie și se adaugă usturoiul feliat. Se toarnă cele două cutii de roșii decojote, apoi se amestecă și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Opțional, se adaugă o lingură de făină. Totul se lasă la foc până dă într-un clocot.
Când fasolea s-a înmuiat, sosul de roșii se toarnă deasupra, după care se presară sarea și piperul, după gust. Se lasă să dea în clocot de două-trei ori, apoi se stinge focul.
Pentru un plus de aromă și gust, mâncarea de fasole verde se servește cu pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.